Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR Alaplı’da

Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR, Zonguldak Alaplı Belediyesi’nin katkılarıyla Alaplı ilçesine geldi. Bugün sabah Alaplı...

Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR, Zonguldak Alaplı Belediyesi’nin katkılarıyla Alaplı ilçesine geldi.
Bugün sabah Alaplı Cumhuriyet Alanı’nda ziyarete açılan Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR'ı, açıldığı andan itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Alaplı’da iki gün açık kalacak Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR’ın sorumlusu Erol Duran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR'ın ilk olarak en fazla şehit veren Bursa ilinde açıldığını ifade etti. Duran konuşmasında, "İl il, ilçe ilçe tüm Türkiye’yi gezmek amacıyla Bursa’dan yola çıkan Gezici Müze TIR'ımız, yaklaşık 16 ayda 21 il, 220 ilçede hizmete açıldı. Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR’ımızın gezisi 5 yıl sürecek ve bu 5 yılda Ülkemizin her il ve ilçesine gidilecek. Gezici Müze Tır’ımızda, 3 bini mermi olmak üzere, toplam 4 bin adet savaş malzemesi var. Müzemizi günde yaklaşık 6 bin kişi ziyaret ediyor ve gittiğimiz her yerde de büyük bir ilgi görüyor." dedi.
Ramazan ayı nedeniyle gezilerine ara vereceklerini ifade eden Müze Sorumlusu Erol Duran, "Programda olduğu için Ramazan ayı içerisinde sadece Akçakoca ve Alaplı ilçesinde Müzemizi açtık. Ramazan’dan sonra gezimize devam edeceğiz. Bizi burada ağırlayan Alaplı Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı’na da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, Çanakkale 1915 Gezici Müze Tır’ı Alaplı’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını belirterek, "İçerisinde adeta canlı bir tarih olan Çanakkale Gezici Müze TIR'ını herkesin ziyaret etmesini tavsiye ediyorum. Sadece iki gün İlçemizde kalacak ve ücretsiz gezilebilecek olan TIR, Çanakkale’yi ilçemize getirdi. Müze TIR yetkililerine, davetimizi kırmadıklarından dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz