Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Kale Ilçesine Geldi

Türkiye’de ilk ve tek gezici müze olma özelliği taşıyan Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, Denizli’nin...

Türkiye’de ilk ve tek gezici müze olma özelliği taşıyan Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, Denizli’nin Kale ilçesinde belediye düğün salonunda sergilendi. Gezici müzenin açılışına Kale Kaymakamı Serap Özmen, Belediye Başkanı İsmail Yarımca, İlçe Emniyet Amiri Serkan İçbaşarır, Garnizon Komutanı Osman Özbo, Çanakkale 1915 Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, belde belediye başkanları, daire amirleri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Başkan Yarımca, açılışta yaptığı konuşmada Çanakkale’ye gidemeyenler için gezici müzenin bir fırsat olduğunu ifade etti. Yarımca, “Geçen yıllarda da sergilenen müzemizin tekrar ilçemizde olması bizi mutlu etti. Bu sene farklı parçalar eklendi. Çanakkale destanından kalan materyallerle Türk milletinin nasıl bir durumda zaferi kazandığını göstermek istedik. Öğrencilerimiz mutlaka ziyaret etmeli. Atalarımızın kanlarıyla suladığı vatanımıza hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum.” dedi. Daha sonra kurdele kesilerek müze ziyarete açıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: