-Çanakkale 1915 Tır Müzesi, Pazar'a Geldi

RİZE (AA) -  Çanakkale Deniz Zaferi ile Çanakkale ruhunu, bu kente gidemeyenlere anlatmak için oluşturulan  "Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi" Rize'nin Pazar ilçesine geldi.

RİZE - Çanakkale Deniz Zaferi ile Çanakkale ruhunu, bu kente gidemeyenlere anlatmak için oluşturulan "Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi" Rize'nin Pazar ilçesine geldi. "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla Türkiye'yi dolaşan ve bu kapsamda geldiği Rize'nin Pazar ilçesindeki Karadeniz Caddesi'ne park edilen gezici müze, 3 gün boyuncu ziyaretçilere açık kalacak. Proje koordinatörü Ahmet Uslu, burada yaptığı açıklamada, amacının 1915 ruhunu insanlara en iyi şekilde yansıtabilmek olduğunu ifade ederek. "Türk milletinin hangi acılardan, hangi dönemlerden geçtiğini gördük. Sınırsız güce karşı nasıl mücadele verildiğini de gördük. Çanakkale şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah bize bir kez daha Çanakkale'yi göstermesin” dedi. Müze sorumlusu Enver Ali Kılıçgedik ise 3 yılda 52 il ve 400 ilçeyi ziyaret ettiklerini ve yaklaşık 15 milyon kişinin tırı ziyaret ettiğini ifade ederek, kendilerini destekleyenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: