Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Eskişehir'e getirildi.

Eskişehir'den bir grup sporcu, Çanakkale'den başlatılan "Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu" çerçevesinde Bilecik'ten atletlerin taşıdığı emanetleri, Eskişehir-Bilecik il sınırında teslim alarak kent merkezine ulaştırdı.

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Hava Pilot Üsteğmen Gökhan Esen, Çanakkale'de başlayan bağımsızlık mücadelesi ateşinin önce Samsun'a, daha sonra tüm yurda yayılarak milli mücadelenin zaferle taçlandırıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Özel kutuda muhafaza edilen emanetlerin, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'e teslim edilmesiyle sona eren törene, 1. Hava Kuvveti Komutanlığı ve Eskişehir Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Nihat Kökmen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir, askeri erkan, bazı daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bu akşam Eskişehir Valiliği'nde kalacak emanetler, yarın Eskişehir-Ankara il sınırında, Ankara'dan gelecek sporculara teslim edilecek. Emanetler, Çanakkale-Ankara güzergahındaki 6 ili kapsayan koşunun tamamlanmasından sonra 18 Mart'ta Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek törende, Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak.

Muhabir: Hicret Özkan / Oktay Özden / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz