"Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu" Başladı

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere yola çıkarıldığı "Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu" başladı.

Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehitler diyarı, milli birlik ve beraberliğin en nadide örneklerinin yaşandığı, binlerce şehit verilen Çanakkale'den yola çıkan kutsal emanetlerin anlamının çok büyük olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

"Vatan topraklarını kendi hayatlarından değerli bilen şehitlerimiz, Çanakkale'de verdikleri unutulmaz savunmayla, kahramanlığın, bağımsızlığın timsali ve onurlu bir yaşam abidesi olmuşlardır" diyen Kulözü, şunları kaydetti:

"Bu zafer, Mustafa Kemal'in tarih sahnesine çıkmasına ve 1. Dünya Savaşı sonrasında başlattığımız Kurtuluş Savaşı'na ilham kaynağı olmuştur. Ülkemizin her yöresinden binlerce şehit verdiğimiz günleri bir daha yaşamak istemiyorsak, o günleri unutmayacağız, şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnetle anacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan gençlerimizin, milletimizin birlik ve beraberliği içinde, şanlı bayrağımızı ilelebet dalgalandıracaklarına, ülkemizi daima ileriye götüreceklerine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Koşusu'nu başlatıyor, kutsal emanetlerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza sunmak üzere teslim ediyorum. Yolunuz açık olsun."

Törende, Gelibolu Yarımadası'ndan getirilen toprak, su ve bayrağı öperek teslim alan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilmek üzere öğrenciler Oya Soyüremez ile Fahri Arsoy'a veren Vali Vekili Kulözü, 720 kilometrelik koşuyu karanfil atarak başlattı.

Reklam
Reklam

Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu'nun başlaması dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullardan katılan öğrenciler şehir içinde zafer turu attı.

Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Albay Vedat Selvitop, Belediye Başkan Vekili Cem Belli ile daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale-Ankara arasında sınırı bulunan 6 şehrin atletlerince gerçekleştirilecek Zafer Koşusu'nda, her ilin atletlerinin kendi il sınırında taşıyacağı emanetler, 18 Mart'ta Çankaya Köşkü'nde törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: