Çanakkale ASKF eski yöneticisi Hasan Gök basın açıklaması yaptı

Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri eski yönetim kurulu üyesi Hasan Gök basın açıklaması yaptı.

Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri eski yönetim kurulu üyesi Hasan Gök basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının ardından görüşlerini aldığımız Gök, ASKF içindeki yanlışlıklardan dolayı istifa ettiğini belirterek, "kulüplere hiç bir yardım yapamıyoruz, bazı kulüpler kapandı, bazıları da çok zor durumdalar. İstifa kararı alıp istifamı verdim ama iki ay boyunca istifam kabul edilmedi ama sonunda kabul etmek zorunda kaldılar. Bu şekilde devam ederse amatör kulüplerimizi zor günler bekliyor" dedi.

Hasan Gök, seçimli olağanüstü genel kurulda aday olacağını da bildirdi.

Reklam
Reklam

Hasan Gök tarafından yapılan basın açıklaması şöyle :

Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun seçimli olağanüstü genel kurul toplantısının yapılması konusunda 19 Haziran 2013 tarihinde federasyon delegesi olan 84 delegenin müşterek imzalı dilekçeleri ile federasyon tüzüğünün 16. maddesi gereğince toplu dilekçe ile başvuru yapılmıştır.

Yapılan bu başvuru Çanakkale ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) Tüzüğünün ilgili maddesine uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

Ancak yapılmış olan başvuru üzerine tarafıma gönderilen yazıda, kulüp ASKF delegelerinden 28 adedinin delegeliğinin düştüğü, 21 delegenin de imzalarını geri çektiğinden bahsedilerek geriye kalan 35 adet imzanın olağanüstü genel kurul yapılması için yeterli olmadığı belirtilerek seçimli olağanüstü genel kurula gidilmeyeceği bildirilmiştir.

Haricen yapılan tahkik ve tetkikte bir kısım üye kulüp delegelerinin imzalarını geri çekmeleri yönünde baskı oluşturarak imzaların geri aldırıldığı üye kulüplerce dile getirilmiş, ancak yazılı istememe rağmen kimlerin imzalarını geri çektiği, kimlerin çekmediği konusunda ASKF yönetiminden maalesef bilgi alamadım..

Reklam
Reklam

İmzaların hangi yöntem ile ve hangi baskılarla geri çektirildiği tarafımdan yapılan tespitler ve ortaya atılan asılsız söylentilerin neler olduğunu ve kamuoyu tarafından bilinmeyen bir kısım gerçekler seçimli olağanüstü genel kurul esnasında tarafımdan ayrıca açıklanacak ve kamuoyu da bilgilendirilecektir.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine ASKF‘ye üye kulüp delegelerinden 12 adet daha imza alınmış ve tüzüğün 16. maddesindeki 1/5 oranı fazlasıyla elde edilmiştir.

Mevcut ASKF yönetimi her nedense üye delegelerin demokratik isteklerini geri çektirmek istemekte, bunu gerçekleştirmek üzere ilgili taraflara yönetimdeki baskıya müsait konumlarını da kullandıkları ve halende kullanmaya devam etmekte oldukları açıkça gözlemlenmektedir.

Toplanan son imzalardan sonra seçimli olağanüstü genel kurulun toplanmasının yapılması konusunda herhangi bir engel kalmamıştır.

Son yapılan başvuru sonrasında bile halen mevcut imzalardan bir kısmının geriye çekilmesi konusunda çalışmaların devam ettiği de bilinmektedir.

Reklam
Reklam

Meydana gelen güvensizlik sebebiyle üye delegelerin demokratik haklarının kullanılması engellenmemeli ve zaman geçirilmeden kulüplerin ve kamuoyunun sesine kulak verilerek seçimli olağanüstü genel kurulun toplantısı yapılmalıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ASKF‘ye üye ve seçimli olağanüstü genel kurul talebinde bulunan kulüp delegeleri adına - Hasan Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz