Çanakkale Belediyesi Su Ücretlerinde Indirime Gitti

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesi, hizmet alanı içinde yer alan yerleşim alanlarında, 2013 yılı itibarıyla su fiyat tarifelerinde indirime gitti.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesi, hizmet alanı içinde yer alan yerleşim alanlarında, 2013 yılı itibarıyla su fiyat tarifelerinde indirime gitti.

İmar iskanı bulunan konutlarda, akıllı sayaç abonelerinin 1 metreküp su kullanım bedeli yüzde 17.7'lik indirimle 2,37 liradan 1,95 liraya, mekanik sayaç abonelerinin kullanım bedeli yüzde 11,6'lık indirimle 3,34 liradan 2,95 liraya düşürüldü.

Şantiye aboneliklerinde ise akıllı sayaç aboneleri kullanım bedeli 7,39 liradan 5 liraya, mekanik sayaç aboneleri kullanım bedeli 9,19 liradan 8 liraya indirildi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, su işletmesinde yeni bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, akıllı sayacın kullanılmasını teşvik noktasında ciddi yatırım yapıldığını ve sayaç okuma, kesme ve bağlama gibi işlemlerin tamamının belediyenin uhdesinde toplandığını söyledi.

Gökhan, kayıp-kaçak önleme, zamanında okuma, tahsilat takibi, abone eşleştirmeleri ve bozuk akıllı sayaçların tespiti ve eski sayaçların yenilenmesi gibi noktalarda yeni uygulamaya gidileceğini bildirdi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: