Çanakkale Belediyesi'ndeki Operasyon

Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine gözaltına alınan 89 kişiden 64'ünün serbest...

Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine gözaltına alınan 89 kişiden 64'ünün serbest bırakıldığı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nde yapılan incelemeler ve gözaltılar konusunda makamında basın açıklaması yaptı. Çokal, gözaltına alınan kişilerin suçlu olarak lanse edilememesi gerektiğini, bu operasyonun 7 aylık bir çalışma neticesinde gerçekleştirildiğini dile getirdi. Çokal, "89 kişi gözaltına alındı, 64 kişi serbest bırakıldı. İki kadın hamile oldukları göz önünde bulundurularak gözaltına alınmadı. 25 kişi şu an gözaltında ve bunların çoğu personel" dedi.

Reklam
Reklam

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen operasyonla ilgili, "İştirak halinde rüşvet almak ve vermek, bilişim sistemi aracılığıyla dolandırıcılık ve belgede sahtecilik şeklindeki suç iddialarının araştırılması yönünde bir operasyon yapılmıştır" diye konuştu.

Çokal, operasyonun Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgisi ve koordinesi içinde yapıldığını belirterek, "Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü elemanları ile koordineli yapılan çalışma, Çanakkale Belediye Başkanlığı'nın alt birimi olan ve belediye hizmet binası dışında ayrı bir yerde faaliyet gösteren Su Kanalizasyon Müdürlüğü'nün, Su Kanalizasyon Bilişim Teknolojileri Merkezi'nin bazı çalışanları ile belediye adına faaliyet gösteren bir madencilik şirketinin bazı personeli ile bazı abonelere yöneliktir. Bir firma görevlilerince kurulan sistem üzerinden yapılan kontrollerden elde edilen veriler neticesinde, su miktarı ve paralarının belediye aleyhine, ancak abone lehine olacak şekilde tamamen ya da kısmen ayarlandığı ya da silindiği, mevcut durumu gizlemek için genelde su sayaçlarının arızalı gösterildiği tespit edildi. Su sayaçlarının değiştirilmesi yönüne gidildiği ya da abonenin su sayacı endeksinin uzunca süre okunmamak suretiyle biriktirildiği ve bir süre sonra sayacın sökülüp alındığı, sayaç üzerindeki miktar azaltılarak tekrar aboneye takıldığı, bu değişimi sistem üzerinden sildikleri ve bu şekilde maddi menfaat elde edildiği iddiaları yönünde ciddi deliller toplanmıştır. Soruşturma konusu maddi değer ve kayıpların, kamu zararı kapsamında Çanakkale Belediyesi'nin ve Çanakkaleli yurttaşların olması sebebiyle soruşturma üzerinde hassasiyetle durulmakta, soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir" diye bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz