Çanakkale Belediyesinin "Akıllı Kent Bilgi Sistemi" Saha Çalışmaları

ÇANAKKALE (AA)  Çanakkale Belediyesinin  "Akıllı Kent Bilgi Sistemi" projesi kapsamında başlattığı saha çalışmaları devam ediyor.

ÇANAKKALE Çanakkale Belediyesinin "Akıllı Kent Bilgi Sistemi" projesi kapsamında başlattığı saha çalışmaları devam ediyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, proje çerçevesinde görevli 4 personelin, ilk olarak Esenler Mahallesinde saha çalışmalarına başladığı, bu kapsamda tüm hanelerin tek tek ziyaret edilerek, mekan ve kişi bilgilerinin sisteme aktarıldığı belirtildi. Belediyenin, "Kentin geleceğini birlikte yönetelim" ilkesiyle çalışmalarına yön verdiği kaydedilen açıklamada, yeni uygulamayla en güncel ve en doğru bilgiye ulaşıldığı, alınan bilgilerle üretilen hizmetlerin de daha hızlı olmasının sağlanacağı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: " Aynı zamanda kentlilerimiz belediye ve hizmetlerine zaman ve mekandan bağımsız ulaşarak, işlemlerini gerçekleştirme imkanına da sahip olacaklar. Sistem ile kentlinin hizmet alma süresinin kısaltılması, zaman ve kaynak tasarrufunun sağlanması hedeflenirken, nüfus, taşınmaz, mülkiyet, altyapı, tesisat ve abonelik gibi bilgiler, sisteme işlenerek bu verilerin kaynağı ve yasal sahipleri olan kurumlar ile online entegrasyonu sağlanarak, kentliye üst seviyede hizmet alma olanağı sunulacak. Hem kentli memnuniyetini sağlamak hem de 'e-devlet' uygulamasına altyapı sağlamak amacıyla geliştirilen ve mayıs ayından itibaren faaliyette olan bu çalışmalar kapsamında, kentlimizin de bizlere vereceği destek ile ilimizde yapılacak tüm çalışmaların hız kazanması bekleniyor. Hayata geçirilen 'Akıllı Kent Bilgi Sistemi'” projesinin en önemli ve ilk ayağı olan saha çalışmalarında, belediyemizin bilgiye dayalı sunduğu hizmetin, kentli ihtiyaçları doğrultusunda eksiksiz olarak sisteme tanımlanabilmesi amacıyla siz değerli Çanakkalelilerin, çalışmalarımıza katkı sağlamasını bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: