Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal, Çanakkale’ye yapılacak boğaz köprüsünün uluslararası ölçekte düşünülmesi gerektiğini söyledi.
Uysal, “Uluslararası ölçekte, Avrupa kıtasından Asya’ya, güneye inen karayolunu tamamlamak üzere düşünülmüş bir proje. İstanbullular rahat gelip gitsin, Çanakkaleliler karşıya geçsin diye düşünülen bir şey değil. Yoksa 100 bin kişi hepimiz her gün geçsek köprüden yine de maliyetini çıkaramayız.
Taşımacılıkta denizleri yeterince kullanmıyoruz örneğin. Onun dışında doğal hayatı ve sit alanlarını dikkate alarak yapılacak bir köprü de konuşulduğu kadar zarar verici olmayacaktır. Zaten oraya esas zarar veren şey o noktaya kadar gelen karayolları. Karayolu yapmak doğayı daha çok tahrip eder. Bölgenin gelişmesi açısından bir dinamik getirir elbette, böyle bir gelişmeyi isteyip istememek ayrı bir tartışma konusu. Köprü projesi için Kilitbahir ve Çimenlik Kalesi arasının değil Gelibolu-Lapseki hattının uygun olduğu önerilmişti örneğin. Şu an da güzergah o şekilde belirlendi diye biliyorum” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz