Çanakkale Boğazgücü engelliler 7'de 7 yaptı

Çanakkale Boğazgücü, Karşıyaka'yı 62 - 49 mağlup etti.

Çanakkale Boğazgücü, Karşıyaka'yı 62 - 49 mağlup etti.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun düzenlediği, Tekerlekli Sandalye Basketbol 2.Ligi A Grubunda mücadele eden Çanakkale Boğazgücü takımı coach Caner Cesur ile yükselişine devam ederken, bu hafta konuk ettiği İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka Engellileri mağlup ederek bu sezon oynadığı 7 maçın tamamını kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Çanakkale Boğazgücü ile Karşıyaka Engelliler arasındaki karşılaşma yine çok heyecanlı ve çekişmeli geçti. Maçta fouller havada uçuştu. Rotasyonlu ve geniş kadrosuyla her sezon şampiyonlukta iddialı olan Karşıyaka takımı, Boğazgücü'nü çok zorlamasına rağmen yenilmekten kurtulamadı.

Reklam
Reklam

İlk periyotta başabaş giden mücadele esnasında, Boğazgücü takımının en etkili sporcusu Gökhan Coşkun'un kullandığı sandalyenin tekerleği patladı ve bu oyuncu bir süreliğine oyun dışında kaldı. Bu bölümü iyi değerlendiren İzmir ekibi skoru 5 - 5 ten, 5 - 10 a getirdi. Daha sonra Gökhan Coşkun'un tekrar oyuna dahil olmasıyla beraber skora denge geldi. İlk periyot 10 - 12 Karşıyaka takımının üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci periyota hızlı başlayan Boğazgücü takımı ardarda bulduğu sayılarla öne geçmeyi başardı. Gökhan ve Davut'un dış atışları ve 3'lükleri Boğazgücü takımının ilk yarıyı 30 - 25 önde kapatmasını sağladı.

3. Periyotta yine başabaş bir savunma ve hücum oldu. Son derece sert geçen bu periyatta fouller adeta havada uçuştu. 3. Periyotu 16 - 9 önce bitiren Boğazgücü takımı son periyota 46 – 34 önde başladı.

Başabaş geçen son periyotta da Çanakkale ekibi kontrolü elden bırakmadı, disiplinli savunması ile skoru dengede tutmayı bildi ve son periyotu 16 - 15 maçı da 62 – 49 kazandı.

Maçtan önce Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sporculara baklava ikramında bulundu.

Reklam
Reklam

Maçı izleyenler arasında, Çanakkale Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü NüammerUslu, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Firuz Erdil, Akp Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay da vardı.

Karşılaşmayı 62 - 49 kazanarak grubunda 7 maçta 7 galibiyet alan Boğazgücü takımının sayılarını, Gökhan (30), Davut (23), Onur (7), Ali Yasin (2) attılar.

Bu sonuçla birlikte A Grubunda Çanakkale Boğazgücü, ilk devrede oynadığı 7 maçın tamamını kazanarak 14 puanla ligin ilk yarısını lider bitirdi. Çanakkale Boğazgücü'nü, İstanbul Bağcılar Engelliler 6 galibiyet, 1 mağlubiyet ve topladıkalrı 13 puanla takip eederken, Karşıyaka Engelliler takımı da 5 galibiyet, 2 mağlubiyet ile 3. Sırada yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz