Çanakkale Boğazı 12 saat kapalı

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale Boğazı, 2 ayrı doğalgaz tankerinin geçişi sebebiyle 12 saat süreyle çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı.

Edinilen bilgiyi göre, Çanakkale Boğazı 2 ayrı doğalgaz tankerinin geçişi sebebiyle gece yarısı saat 02.00 sıralarında çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. Marmara Ereğli'sinden Cezayir'e boş olarak gitmekte olan 86 bin 540 grostonluk Cezayir bayraklı "Larby Ben Mhidi" isimli doğalgaz tankeri saat 06.00 sıralarında Marmara denizinden Çanakkale Boğazına giriş yaptı. Saat 08.05 sıralarında boğazın en dar yeri olan Kilitbahir önlerine gelen doğalgaz tankerinin saat 10.00 sıralarında Boğazdan çıkış yaparak Ege Denizine doğru giriş yapması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan bu geminin geçişinin ardından ise bu kez Cezayir'den Marmara Ereğlisi'ne 98 bin metreküp doğalgaz götürmekte olan 279 metre uzunluğundaki 81 bin 337 gros tonluk "Mosthafa Ben Boulaid" isimli tanker, saat 10.00'da Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yapacak. Saat 11.30 sıralarında boğazın en dar yeri olan Kilitbahir önlerine gelmesi beklenen dev tankere, güvenlik açısından 2 römorkör refakat edecek. 12 saat boyunca çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılan Çanakkale Boğazının saat 14.00 sıralarında yeniden deniz trafiğine açılacağı açıklandı.