Çanakkale Boğazı karayolu gibi

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemi sayısının her yıl artış gösterdiği ve boğazdan günde ortalama 134, yılda da ortalama 50 bine yakın geminin geçtiği öğrenildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Çanakkale Boğazı'ndan geçen yerli ve yabancı gemilerin başında Türkiye, Malta, Rusya, Ukrayna ve Suriyeliler'in yer aldığı öğrenildi. Boğazdan günde 134, ayda 4 bin 76 ve yılda da 50 bine yakın geminin geçtiğini belirten yetkililer, bu sayının her geçen yıl arttığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Boğazlar tüzüğü gereği güvenlik açısından Çanakkale Boğazı'nın girişinden çıkışına kadar kameralarla gözetim altında tutulduğunu belirten yetkililer, herhangi bir deniz kazasının olmaması için 24 saat boyunca ekiplerin görev başında oldukları kaydetti. Özellikle boğazdan geçecek olan tankerlerin güvenli şekilde seyir yapıp bir deniz kazasına sebep olmamaları için zaman zaman çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldığını belirten yetkililer, bu sayede boğaz güvenliğinin daha iyi sağlandığını ifade etti.