Çanakkale Boğazı'na Yapılması Planlanan Köprü

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan köprünün önemli olduğunu belirterek, "Bu proje Çanakkale'ye çok

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan köprünün önemli olduğunu belirterek, "Bu proje Çanakkale'ye çok şey kazandıracak. İstanbul ile olan yolumuz biraz daha kısalacak, daha kaliteli hale gelecek" dedi.

Vali Tuna, düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Önceki ayların Çanakkale için yoğun geçtiğini vurgulayan Tuna, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kenti ziyaretlerini anımsattı.

Reklam
Reklam

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda yapımı tamamlanan "Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi"nin açılışının Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla yapıldığını hatırlatan Tuna, ilçelere ve köylere gerçekleştirdiği ziyaretleri anlattı. Tuna ayrıca turizmin gelişmesi için de yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katılmak için yaptıkları girişimler hakkında bilgi verdi.

Tuna, Çanakkale Boğazı'na yapılması düşünülen asma köprünün, çok tartışıldığını, konuşulduğunu belirterek, bu projenin gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Tuna şöyle konuştu:

"Köprü projesinin 2015 yılına kadar tamamlanması gerekiyor, Çevresel Etki Değerlendirme'den (ÇED) muaf olabilmesi için. Mutlaka 2015'e kadar projesi tamamlanacak ve ihalesi hazır hale gelecek. Ama ne zaman ihale yapılır ve biter onu şu anda kestirmek zor. Bu proje Çanakkale'ye çok şey kazandıracak. İstanbul ile olan yolumuz biraz daha kısalacak, daha kaliteli hale gelecek. Bu, çevreci anlayışla yeniden projelendirilmiş, tarihi ve doğal alanlar da korunacak."

Reklam
Reklam

-"Çanakkale Savaşları'nın 100. yılına doğru"-

Vali Tuna, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı olan 2015'e ilişkin çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bu kapsamda simülasyon merkezinin açılışının yapıldığını anımsatan Tuna, "Ama bir de bizim 'Panorama 2015 Projesi' var. O da yapılacak, onu da bekliyoruz. İnşallah o da hızlı bir şekilde yapılır ve 2015'e kadar ilave bir ziyaret mekanı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde yer alır diye düşünüyoruz" dedi.

  1. yıl dolayısıyla yurt içi ve dışında çok büyük tanıtım, etkinlik ve kampanyaların yapılmasının planlandığını belirten Tuna, şöyle dedi:

    "Bu konudaki düşüncelerimizi, önerilerimizi hem Sayın Başbakanımızla hem de diğer bakanlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar beklentimiz bu konu ile ilgili kurumsal bir yapının ortaya çıkmasıydı ama bu gerçekleşmedi maalesef. Ama bu bizim yapacaklarımızı engellemez diye düşünüyoruz. Biz mevcut yapıyla kurumsal bir yapı olmasa da yolumuza devam edeceğiz. 2015 yılına yönelik start vermenin zamanı geldi. Yıl içerisinde bir yapılanma oluşturup, ciddi bir şekilde çalışmaya başlayacağız. İl Özel İdaresi binasında bunun için bir merkez oluşturuyoruz, orada çalışmalar yürütülecek. Ankara'dan gördük ki oradaki insanların bizim yönlendirmemize ihtiyacı var. Biz, 'şunları yapalım' dediğimizde kesinlikle ciddiye alınıyor. Çünkü işin içinde olan biziz."

    Diğer ülkelerin buraya katılımını sağlamanın önemli olduğuna da değinen Tuna, "Avustralya ve Yeni Zelanda ile ilişkiler belli ölçüde var, devam ediyor. Ama biz bunu ötesine taşımalıyız. Biz çok daha büyük düşünmek zorundayız" şeklinde konuştu.

    Muhabir: Fikriye Susam Uyar / Haluk Yüksel

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: