Çanakkale Boğazı'nda şiddetli fırtına

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale Boğazı'nda şiddetli fırtına deniz ulaşımını olumsuz yönde etkilerken, belediye yetkilileri, hoparlörden anons yaparak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye kadar ulaşan şiddetli poyraz fırtınası sebebiyle Kabatepe-Gökçeada arasındaki vapur seferi iptal edildi. Türkiye Denizcilik İşletmeleri yetkilileri, Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Bozcaada-Yükyeri ve Gökçeada-Çanakkale arasındaki vapur seferlerinin ise şu an için normal olarak yapıldığını belirtirken, fırtınanın etkisini artırması halinde bu hatlardaki seferlerin de iptal edilebileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan belediye de, merkezi sistemden anons yaparak, vatandaşları fırtına konusunda dikkatli olmaları için ikaz etmeye başladı. Belediye hoparlöründen aralıklarla yapılan anonslarda, öğle saatlerinde etkisini artırması beklenen fırtınanın Cumartesi gününe kadar davam edeceği belirtilerek, vatandaşların gerekli tedbirleri almaları istendi.