Çanakkale- Bursa Karayolunda Kar Çilesi (2)

KAR KÜREME ARACI GELMEYİNCE İŞ TRAKTÖRE KALDI Çanakkale-Bursa karayolunda tipi ve buzlanma nedeniyle sürücülerin yaşadığı kar çilesinde, ilginç bir olay yaşandı.

KAR KÜREME ARACI GELMEYİNCE İŞ TRAKTÖRE KALDI
Çanakkale-Bursa karayolunda tipi ve buzlanma nedeniyle sürücülerin yaşadığı kar çilesinde, ilginç bir olay yaşandı. Çanakkale'den Lapseki'ye giderken Özbek rampasında saat 21.45 sıralarında tipi ve buzlanma nedeniyle iki TIR daha yolda kaldı. Saat 16.00'dan itibaren Çanakkale-Lapseki karayolunda kapanan yolun açılması, yolda kalan araçların kurtarılması ve kaza yapan araçlardaki sürücü ile yolcuların kurtarılması için trafik polisleri, yoğun çaba sarfetti. Ekipler, yolda kalan iki TIR nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştuğunu ve acil olarak bölgeye Karayollarının kar küreme aracının gelmesi gerektiğini telsiz kanalından anons etti. Ancak uzun süre gelen olmadı. Karayolları, iki araçtan birinin bıçağının kırıldığını, diğerinin ise başka bir bölgede olduğunu bildirdi. Bu kez belediyeden kar küreme aracı istendi. Ancak belediye yetkililerinden de mücavir alan dışına araç gönderilemediği cevabını aldı. İl Özel İdaresi'yle yapılan görüşmeden de sonuç çıkmadı. AFAD ise böyle bir araçlarının olmadığını, ancak ilgili kurumlarla görüşülerek araç temin edileceğini belirtti. Yarım saat süren krizde çaresiz kalan bölgedeki polis ekipleri. Özbek Köyü'nden bir traktör temin etti. Kendi imkanları ve traktör yardımıyla yolda kalan 2 TIR yol kenarına çekilince, arkasında uzun kuyruk oluşturan araçlar yoluna devam etti. Yaşanan bu krizden bir süre sonra ise bölgeye bir kar küreme aracı ile tuzlama aracı gelerek, çalışma yapıp yolu temizledi.
ÇANAKKALE, (DHA)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: