Çanakkale ‘çılgın Proje’sini Arıyor

Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılı olan 2015’de bütün dünyanın gözü Çanakkale’de olacak. Bu durumu fırsata çevirmek...

Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılı olan 2015’de bütün dünyanın gözü Çanakkale’de olacak. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen Çanakkale Valiliği, çok konuşulacak bir proje hazırlamak için düğmeye bastı.

Çanakkale’nin çılgın projesinde savaş ve barış figürlerini aynı anda işlenmesi öngörülüyor. Bu projeye büyük önem verdiklerini söyleyen Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale halkından da destek beklediklerini söyledi. Vali Tuna, “Düşündüğüm şey, bütün dünyanın ilgisini çekebilecek bir proje. Bu iş için komiteler kuracağız. 2015 Çanakkale’nin yılı olacak. Bunun tanıtımını da en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Bu işi zaten birileri yapacak. Bizim isteğimiz, Çanakkale’de bunu yapması. Çanakkaleli hemşerilerimiz, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek bir proje hazırlayalım” dedi.

Reklam
Reklam

Bu proje için her fikre açık olduklarını söyleyen Vali Tuna, “İlk aklıma gelen, devasa kaideler yaptırmak. Bunları boğazın iki yakasına oturtmak. Gelen gemiler bu iki kaidenin arasından geçecek. Bir kaide Çanakkale’nin şanlı tarihini yansıtırken, diğer kaide de geleceğini temsil etmeli. Çanakkale savaşının yüzüncü yılı, ama biz barışa vurgu yapmak istiyoruz. Savaş ve barışı bir arada işleyen bir motif düşünüyoruz. Bunlar sadece fikir. Çok daha farklı şeyler de olabilir. Bir an önce bunun çalışmalarına başlamalıyız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz