Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, milletin neleri başarabileceğinin en güzel örneği olduğunu belirtti.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, milletin neleri başarabileceğinin en güzel örneği olduğunu belirtti.

Vali Yaman, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yokluk ve imkansızlıklara rağmen fedakarlıklarla kazanıldığını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

"Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temellere dayandığını dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyan milletin tarihin akışını değiştirdiği zaferdir. Kutsal değerleri uğrunda var gücüyle savaşan nesiller, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini dünyaya ilan ederken, milletimizin hürriyet, istiklal, vatan ve bayrağına sahip çıkma kararlılığını da dosta düşmana göstermiştir. Aziz şehitlerimiz, vatan için canlarını seve seve vererek makamların en yücesine erişmişlerdir. Çanakkale Zaferi, milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz