Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü

CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl, Çanakkale Zaferi'nin, Türk topraklarını paylaşmak ve sömürgeleştirmek isteyen emperyalist güçlere karşı verilen onurlu bir

CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl, Çanakkale Zaferi'nin, Türk topraklarını paylaşmak ve sömürgeleştirmek isteyen emperyalist güçlere karşı verilen onurlu bir mücadelenin sonucu olduğunu belirtti.

Özdöl, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nde 250 bin şehit verildiğini belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinde bir dönüm noktası ve Birinci Dünya Savaşı'nın gidişatını değiştiren bir destan olduğunu ifade eden Özdöl, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Çanakkale Zaferi, topraklarımızı paylaşmak, ülkemizi sömürgeleştirmek isteyen emperyalist güçlere karşı verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur. Bu halk var olma mücadelesinde topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakarca kazanma başarısını göstermiştir. Şanlı tarihi boyunca bağımsızlığıyla insanlığa örnek olmuş ulusumuz, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, emperyalizme karşı bağımsız bir devlet kurmayı başarmıştır."

Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: