Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümünü

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Demir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, şehitler ile gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakarlıklarının, Türk milletinin hür ve bağımsız yaşamasını sağladığını belirtti.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin bir destan olduğuna dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:

"Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkansızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki vatan sevgisi, 'Çanakkale geçilmez' dedirtmiştir. Çanakkale Savaşlarında verilen olağanüstü mücadele, kıymetli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirinde vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, Türkiye'yi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır."

Reklam
Reklam

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, bağımsızlığı söz konusu olduğunda bir milletin neler yapabileceğinin en iyi kanıtı olduğunu vurguladı.

Çanakkale kahramanlarının, işgal kuvvetlerine karşı mücadele ettiğini hatırlatan Özer, Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamayacağını bildirdi.

Muhabir: İbrahim Süzer / Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: