Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yıl Dönümü

Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında, maddi durumu iyi olmayan 150 çocuk, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü törenlerine katılacak.

Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında, maddi durumu iyi olmayan 150 çocuk, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü törenlerine katılacak.

Yakutiye Kent Meydanı'nda düzenlenen programa, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, çocuklar ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkan Korkut, Mehmet Akif'in şiirselleştirdiği, Türk Ordusunun yazdığı büyük destanın, yaşandığı topraklarda hissetmeleri, yaşamaları için Erzurum'dan 150 çocuğu Çanakkale'ye gönderdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bulunan okullardan seçilen 100 kız ve 50 erkek öğrencinin Çanakkale'de atalarının verdiği kahramanlık örneklerini yerinde göreceklerini belirten Korkut, şunları söyledi:

"93 Harbi'nin ardından 1. Dünya Savaşı'nda yaşanan Rus işgalleri sürecinde düşmana kahramanca direnen, Aziziye tabyalarında kahramanlık destanları yazan şehrin çocuklarını, yurdun öteki ucunda, dünyayı durduran ordunun kahramanlığının yazıldığı topraklara götürmek istedik. Onlar için müthiş bir deneyim olacak. Gezi programımız Erzurum'dan Yakutiye Kent Meydanı'ndan başlayacak, İstanbul gezisi ve ardından Çanakkale'ye gidilecek."

Ak Parti Erzurum Milletvekili Çığlık da, çocukların bütün bir yıl boyunca gördüğü tarih dersini orada yerinde görecek ve dedelerine orada dua edecekleri ifade etti.

Programa katılan bazı çocuklar ise, Çanakkale'yi ilk kez göreceklerini belirterek, "Şehitlerimizin savaştığı bize bu toprakları bıraktıkları yerleri görmek çok güzel bir duygu. Bize bu fırsatı veren büyüklerimize teşekkür ederiz."

Reklam
Reklam

Yakutiye Kent Meydanı'nda otobüslerle yola çıkar çocuklar, ilk olarak İstanbul'a gidip orada tarihi yerleri ziyaret edecek. 18 Mart'ta Gelibolu Yarımadası şehitlikler ve müzeler gezilerek saat 14.00'de ulusal "Çanakkale Zaferi" yıl dönümü törenlerine katılacak.

Muhabir: Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz