'Çanakkale Destanı' Duygulandırdı

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEVDER) tarafından Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ‘Çanakkale Mahşeri...

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEVDER) tarafından Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ‘Çanakkale Mahşeri ‘adlı tiyatro oyununda duygusal anlar yaşandı. Siperlerin kurulduğu, kurşunlarının olmadığı tüfeklerin anlatıldığı tiyatro gösterisiyle vatandaşlar geçmişe döndü.

Tiyatro, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde üç seans olarak gösterime sunuldu.
Tiyatro, şu ana kadar 8 yılda 700 kez sahnelendi, 350 binden fazla seyirciye ulaştı. Mahmud Tahsin’in yazıp yönettiği, “Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı” tiyatrosu, Nevşehir’de gün içinde öğrencilere, gece ise yetişkinler için sahnelendi.

Reklam
Reklam

Tiyatro Greyfurt tarafından sergilenen oyun, Çanakkale Savaşı destanını Nevşehirli vatandaşlara tiyatro sahnesinde anlattı. 'Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı', kalmakla gitmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalan beş askerin hikayesini anlatıyor. İki perdede sergilenen oyuna, anlatılan ara hikâyeleri İbrahim Sadri’nin sesinden dinletilmesi oyuna ayrı bir hava kattı. Her şeyin madde ile ölçüldüğü günümüzde sergilenen oyun izleyicileri Çanakkale’nin manevi atmosferine götürdü. General Mac Arthur’un, “Savaşta silahlar önemlidir, komutanlar önemlidir ama daha önemli olan maneviyattır, ruhtur!..” sözü oyunun özetini sunuyordu.

Tiyatroya büyük ilgi göstererek salonu dolduran Nevşehirliler, oyunun etkisiyle tiyatro bitişinde duygulu anlar yaşadı. Birçok vatandaşın gözlerinin dolduğu gözlenirken, oyunun final bölümünde oyuncular ayakta alkışlandı. NEVDER Başkanı Ali Kızıltepe, oyun sonunda sanatçılara teşekkür ederek, günün anısına bir plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: