Çanakkale donuyor

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve fırtınanın ardından hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Yetkililer, soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. Öte yandan önceki gün iptal edilen Kabatepe-Gökçeada ve Bozcaada-Geyikli vapur seferleri de sabah saatlerinden itibaren yeniden yapılmaya başlandı.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından hava sıcaklığının hissedilir ölçüde düştüğünü belirterek, "Çanakkale bu gece 2005 yılının en soğuk gecesini geçirdi. Sıfırın altında 6 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı, gün içinde de eksili seviyelerde sürecek. Soğuk havanın hafta sonuna kadar bu şekilde devam etmesini bekliyoruz. Çanakkale'de hava ise bulutlu olacak" dediler.

Reklam
Reklam

Öte yandan hava sıcaklığının eksi düşmesiyle birlikte saçaklarda 1 metreye ulaşan buz sarkıtları oluştu. Yollardaki buzlanma sebebiyle sabahleyin işlerine güçlükle

gidebilen Çanakkaleliler zor anlar yaşarlarken, ev ve işyerlerinin önlerinde oluşan buzları kırmak için uzun süre çaba saffettiler.

Bu arada Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından önceki gün iptal edilen Kabatepe-Gökçeada ve Bozcaada-Geyikli arasındaki vapur seferleri de sabah saatlerinden itibaren yeniden yapılmaya başlandı.