"Çanakkale Gezici Müzesi" Edirne'de

EDİRNE (AA) - Çanakkale Savaşı'nda kullanılan 4 bin parça savaş malzemesinin sergilendiği "Çanakkale Gezici Müzesi" Edirne'ye geldi.

"Çanakkale'ye gidemeyenler için fırsat" Müzenin sorumlusu tarihçi yazar Ahmet Uslu da gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale'ye gidemeyenler için müzenin önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Birçok kenti dolaştıklarını anlatan Uslu, "Amacımız, Çanakkale'ye gidemeyenlere, imkanı ve vakti olmayanlara Çanakkale'yi ve Çanakkale ruhunu, Seyit Onbaşı'yı, Yahya Çavuş'u ve Çanakkale'den doğan güneş Mustafa Kemal'i anlatmaktır. Bu projeye 5 Aralık 2013'te Batman'dan başladık. Güneydoğu Anadolu'da Çanakkale'yi Çanakkale ruhunu anlattık. Şimdi serhad şehri Edirne'deyiz" diye konuştu. Konuşmanın ardından Vali Şahin ve beraberindekiler müzeyi gezdi. Eski Cami'nin arkasındaki meydana kurulan müze, 9.00-21.00 saatleri arasında 6 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: