Çanakkale Gezici Müzesi Uşak’ta

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından hazırlanan Çanakkale Savaşı ve Sarıkamış Harekâtı’nı anlatan ‘Çanakkale Savaşı Gezici Müze...

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından hazırlanan Çanakkale Savaşı ve Sarıkamış Harekâtı’nı anlatan ‘Çanakkale Savaşı Gezici Müze Otobüsü’ Uşak’a geldi.

Belediye meydanında Vali Mehmet Ufuk Erden tarafından vatandaşların ziyaretine açılan Çanakkale Savaşı Gezici Müze Otobüsü’nde Çanakkale Destanı ve Sarıkamış trajedisini döneme ait fotoğraf ve eşyalarla yansıtılıyor.

Gezici müzenin Çanakkale ruhunu canlı tuttuğunu ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, “Çanakkale’ye gitme imkânı olmayanlar için gezici müze büyük bir fırsattır. Uşaklıların Çanakkale Destanında yaşananları görmeleri açısında müzeyi gezmelerini istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Açılışın ardından Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve davetliler müzeyi gezerek yetkililerden müzede bulunan eserler hakkında bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: