"Çanakkale Gezici Savaş Müzesi" Simav'da

Genel Merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Gaziler Vakfı'nın "1915 Çanakkale Gezici Savaş Müzesi" adlı otobüsü, Simav ilçesinde ziyarete açıldı.

Genel Merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Gaziler Vakfı'nın "1915 Çanakkale Gezici Savaş Müzesi" adlı otobüsü, Simav ilçesinde ziyarete açıldı.

Vakfın, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bilinçlendirmek, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında ön ayak olan savaş malzemelerini, Çanakkale'yi gezip göremeyen vatandaşlara göstermek ve insanlarda tarih bilincinin pekiştirilmesini sağlamak amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde oluşturulan otobüs, Simav halkından ilgi gördü.

Manisa'nın Gördes ilçesinden Simav'a getirilerek Dört Eylül Otoparkı'nda konuşlandırılan müzeyi gezen vatandaşlar, kurulan stantta alışveriş yapma imkanı da buldu.

Reklam
Reklam

Gezici müze yetkilisi Erol Buran, AA muhabirine, Çanakkale Savaşları'ndaki çarpışmalardan kalan mermi ve silahların yanı sıra resimler bulunan otobüse Simav'da gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Otobüsü, yola çıktığı 18 Mart 2012'den bu yana 29 il ve 289 ilçe merkezinde yaklaşık 11 milyon kişinin ziyaret ettiğini belirten Buran, "Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanan bir sosyal sorumluluk projesi olan gezici müze hizmetini, ücretsiz olarak sunuyoruz" dedi.

Buran, müzenin 3 Mart akşamına kadar Simav'da kalacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Zekeriya Türkel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: