Çanakkale Halk Kütüphanesi, okuyucu sayısına göre 16. sırada

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi, kullanıcı sayısına göre Türkiye genelinde 16. sırada yer alıyor....

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi, kullanıcı sayısına göre Türkiye genelinde 16. sırada yer alıyor.

Bu hafta kutlanacak olan 48. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 81 ilde bulunan halk kütüphanelerinin istatistiki bilgilerini açıkladı. Çanakkale’deki kütüphanenin kullanıcı sayısı bakımında Türkiye genelinde 16. sırada olduğunu belirten Coşar, bu başarıyı okuyan ve kültür seviyesi çok yüksek Çanakkale halkına bağladı.

Reklam
Reklam

Coşar, Kütüphane Haftası ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi olarak geniş bir okuyucu kitlesine hizmet vermekteyiz. Her yaş ve seviyedeki vatandaşlarımızın, öğrencilerin, araştırmacıların bilgi edinmek, kendilerini yetiştirmek, insanlığa yeni ve yararlı hizmetler vermek için kitaplardan ve diğer bilgi kaynaklarından, teknolojiden ücretsiz olarak faydalandıkları kütüphanemiz, modern anlamda bir kültürevi niteliğindedir. Kütüphanemiz, güncel koleksiyonu ile kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmaya geniş çapta hizmet etmektedir. Bu noktada kitap okuma zevk ve alışkanlığını aşılayan kütüphanemizin başarısı, 2011 yılı Türkiye geneli istatistiklerinde de açıkça görülmektedir.”

Kütüphane Haftası dolayısıyla Çanakkale’de çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. İlköğretim okullarına ziyarette bulunacak, sergiler açılacak, geçen yılın okuyucularına ve hızlı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller dağıtılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: