Çanakkale Kara Savaşları'nın 98'inci Yılı

ÇANAKKALE (A.A) - Avustralya Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdon, Anzak törenlerinin, Türkiye ile yakın dostluklarının sembolü haline geldiğini söyledi.

ÇANAKKALE (A.A) - Avustralya Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdon, Anzak törenlerinin, Türkiye ile yakın dostluklarının sembolü haline geldiğini söyledi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 98'inci yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye'de bulunan Snowdon, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Snowdon, ziyarette yaptığı konuşmada, ülkesi ile Türkiye arasında çok sıkı bir dostluk bulunduğunu bildirdi.

Çanakkale'de çok yakın ilgiyle karşılandıklarını ve güzel duyguları birlikte paylaştıklarını dile getiren Snowdon, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Sayın Vali ile Çanakkale halkına, gösterdikleri dostluk için teşekkür ediyorum. Sizlerin yakınlığınızdan çok memnunuz. Bu törenlerin en iyi şekilde geçmesi ve katılımın en iyi şekilde olması konusunda katkılarınız çok büyük. Başta Çanakkale halkı olmak üzere polisi ve jandarmasına kadar tüm katkı sağlayanlara tekrar teşekkür ediyoruz. Anzak törenleri, bizim Türkiye ile yakın dostluğumuzun bir sembolü haline geldi."

Tuna ise bu yıl etkinliklerin sorun yaşanmadan gerçekleştirildiğini ifade etti.

Törenleri gayet başarılı bir şekilde yaptıklarını anlatan Tuna, "Sayın Bakan da törenlere katıldı. Artık ilimizden ayrılacaklar. Kendilerine, gösterdikleri iş birliği ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra, Snowdon ile Tuna, birbirlerine hediyeler verdi.

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: