Çanakkale Kent Konseyinden "Demokrasi Filmi Projesi"

Romanya'nın Asociatia Pro Civica Oltenia Derneği üyeleri, Çanakkale Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülay Sarışen'i ziyaret etti.

Romanya'nın Asociatia Pro Civica Oltenia Derneği üyeleri, Çanakkale Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülay Sarışen'i ziyaret etti. Avrupa Birliği destekli "Film Gibi Demokrasi Projesi"nde yer alan Koza Gençlik Derneği ve Asociatia Pro Civica Oltenia Derneği üyeleri, konsey üyelerini bilgilendirdi. Koza Gençlik Derneğinden 12 kişilik ekip tarafından ilk bölümü Romanya'da çekilen ikinci bölümü Çanakkale'de devam eden filmde demokrasi ve Kent Konseylerinin önemi vurgulanacak. Katılım ve müzakerenin bir mekanizma istediğini bu mekanizmaya da Kent Konseyi denildiğini hatırlatan Sarışen, ziyarette yaptığı konuşmada, kent konseylerinin günümüzün en önemli kamusal alanlarından biri olduğunu söyledi. Şeffaflık, eşitlik ve kapsayıcılığın kent konseylerinin en önemli ilkeleri olduğunu anlatan Sarışen, şöyle konuştu: "Sivil toplum kent yönetimine katılmada yeni tecrübeler ediniyor. Kentler, yurttaşlardan kent hakkının korunmasını ve kentine sahip çıkmayı bekliyor. Kimseye devredilmeyecek bu hak ve sorumluluklar, yerel ve merkezi yönetim yapılarıyla birlikte demokrasinin yeni taleplerini dikkate alan, katılımı yüksek bir yönetişim mekanizması olarak Kent Konseylerinin pratiklerinde can buluyor. Hızla dönüşen ve değişen dünyada karar süreçleri süratle tamamlanmak isteniyor. İçeriğinde katılım ve müzakerenin olmadığı kararlar, fazla süratten dolayı kazalara yol açıyor. Geleceğin güçlü demokrasisi şimdiden katılıma ve müzakereye dayalı anlayışın amasız içselleştirilmesini ve uygulanmasını bekliyor." Proje kapsamında demokrasiyle ilgili kısa film çalışmaları hazırlanacak ve sosyal medya ortamında paylaşılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz