“çanakkale Mahşeri” Oyunu Gazianteplileri Duygulandırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitmi Kurslarının (GAMEK) organize ettiği ve Mahmut Tahsin’in yazıp...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitmi Kurslarının (GAMEK) organize ettiği ve Mahmut Tahsin’in yazıp yönettiği “Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı” adlı tiyatro gösterisi izleyicilerin gönlünü fethetti.

GAMEK, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan, Cumhuriyet ve Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezlerinin yanı sıra Perilikaya, Bekirbey ve Gazikent El Beceri Kursları’nda eğitim gören öğrencilere yönelik Şehitkamil Kültür ve Koferans Salonu’nda gerçekleşen tiyatro gösterimine Gaziantep halkı da yoğun ilgi gösterdi. Mahmud Tahsin'in yazıp yönettiği ‘Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı’ iki anzak askerinin üstlerine verdikleri rapordan alınarak uyarlanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılmış olan bir oyun. Bilindik Çanakkale oyunlarının aksine, komedi ve dramı başarılı bir şekilde harmanlamasıyla yeni bir üslup arayışının peşinden gidiyor. Cephede çarpışan askerlerin gözünden savaşın hikayesi, ölümün birkaç adım ötesinde beklerken yaşadıkları iç çatışmaları anlatan gösteride oyuncular izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Reklam
Reklam

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları GAMEK olarak bünyemizde ücretsiz eğitim gören kursiyer ve öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz aktivitelerle onları derslerin yanı sıra sosyalleşme konusunda da aktifleştirmekteyiz. Bu çerçeve de organize ettiğimiz ‘Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı’ adlı tiyatro gösterisi bizler gibi gelen tüm misafirlerimizi hem güldürdü hem duygulandırdı. Emeği geçen tüm oyunculara teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: