'Çanakkale Mektupları' Sergilenecek

Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü ve Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi işbirliği ile ilk...

Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü ve Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi işbirliği ile ilk olarak geçen yıl mart ayında TBMM'de açılan 'Çanakkale Mektupları' sergisi, Çankırı'da açıldı.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, ''Çanakkale Türk milletinin mezarlığıdır, Çanakkale annelerimizin ne kadar cesur ve cefakar olduğunun bir göstergesidir.'' dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır da geçen yıl açılan sergiye 70 bin Ankaralının geldiğini ve bu mektupların savaş sırasında cephedeki askerler ile, evlatlarını cepheye gönderen anne ve babaların duygularını aktardığını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi Başkanı Zeynep Dinç ise amaçlarının Çanakkale'de destan yazanların sadece belli tarihlerde değil, yıl içerisinde farklı dönemlerde de anılması olduğunu belirtti.

Serginin 2 gün boyunca açık olacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz