Çanakkale Ruhu Mamak'ta Canlanacak

Ankara Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, 18 Mart'ta 'Çanakkale'den Mektuplar' adlı destansı oyunu sahnelemeye hazırlanıyor. Çanakkale...

Ankara Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, 18 Mart'ta 'Çanakkale'den Mektuplar' adlı destansı oyunu sahnelemeye hazırlanıyor.

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümüne özel olarak hazırlanan oyun, Çanakkale Savaşı'nda yaşanan kahramanlık destanının anlatılmasından ziyade çekilen acılar ve umutları anlatıyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tarihe sığmayacak kadar büyük zaferin, Türk milletine büyük onur ve güven kazandırdığını kaydederek, "Belediyemiz Kent Tiyatrosu tarafından sunulacak oyuna ve 18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Programı'na tüm halkımız davetlidir." dedi.

Reklam
Reklam

OMUZ OMUZA KARDEŞLİK DESTANI

Çanakkale Savaşı'ndaki omuz omuza verilen kardeşlik destanının anlatıldığı oyunda, cephedeki hikâyeler, seyircileri hem güldürecek, hem ağlatacak.

Yönetmen Kenan Olpak ve 20 kursiyerle sahnelenecek oyun, Çanakkale ruhunu bir saat boyunca genç nesillere aktaracak. Çanakkale cephesine giden ve orada şehit düşen bir Mehmetçiğin hayatı, vatan sevgisi ve özgürlüğün öneminin anlatıldığı oyuna Mamak Kültür Merkezi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü de kahramanlık türküleriyle eşlik edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: