Çanakkale sahillerine denizanası vurdu

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'de sabah saatlerinde sahil kesimine yüzlerce denizanası vurdu.

Özellikle yat limanı bölgesindeki sahil kesiminde yoğunlaşan denizanaları vatandaşları şaşkına çevirdi. Sabahın erken saatlerinde iskeleye gezinti yapmaya çıkan vatandaşlar, deniz içinde yüzlerce denizanasına görünce oldukça şaşırdı. Denizanalarından denizin dibi görünmezken, balıkçılar da teknelerinin etrafını saran denizanalarından kurtulmak için büyük gayret sarf etti.

Çanakkale'de sahil kesimleriyle barınakların içinin denizanaları ile dolduğunu söyleyen balıkçılar, "Yüzlerce denizanasının sahillere dolmasıyla birlikte bizler de zor durumda kaldık. Sahil kesimine ağ atamıyoruz. Attığımız ağlar da deniz anaları ile dolduğu için zor durumda kalıyoruz. 3 yıldır yaşanan bu olaya bilimsel bir açıklama yapılmasını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi yetkilileri ise, denizanalarının şu sıralarda üreme döneminde bulunduğunu hatırlatarak, "Bu kadar çoğalmalarında bunun da etkisi var. Karadan denize kirlilik karışan yerlerde denizanalarının sayılarında artış oluyor. Asit ve türevleriyle beslenen denizanalarının artması bölgenin kirliliğini gösteriyor. Sahillerdeki deniz anası artışının sebeplerinden en önemlisi, bu bölgelerde kirliliğin yoğun olması" diye konuştu.