Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Amasya'ya geliyor

Şehzade Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Yavuz Selim Top İlköğretim Okulu, Çanakkale Zaferi'nin 97’nci yıl dönümü...

Şehzade Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Yavuz Selim Top İlköğretim Okulu, Çanakkale Zaferi'nin 97’nci yıl dönümü nedeniyle 'Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi'ni Amasya’ya getirecek.

Halk Eğitim Merkezi salonunda 5 gün süreyle sergilenecek müze, 9–13 Nisan tarihlerinde 09.00–19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak görülebilecek. Öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel, sportif taraflarını da geliştirmek istediklerini belirten Okul Müdürü Oğuz Köker, “Aynı zamanda yapılan faaliyetlerle de Amasya’nın sosyal ve kültürel hayatına da katkıda bulunmak için gayret ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Bu nedenle Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi'ni özellikle seçtiklerini ifade eden Köker, “Geçen sene bu müzeyi Çorum’da görme fırsatım oldu, inanılmaz derecede etkilendim. Müzeyi gezen insanların gözyaşlarını tutamadığını gördüğümde, özellikle Çanakkale’ye gidememiş insanımız için bu müzenin Amasya’ya getirilmesinin büyük bir hizmet olacağını düşündüm. Birinci Dünya Savaşının en önemli cephelerinden biri olan Çanakkale cephesinde başarısız olunsaydı, yani Çanakkale geçilseydi bugün belki de bu kutsal vatan olmayacaktı. Bu nedenle dedelerimizin, ninelerimizin hayatlarını feda ettiği bu ölüm kalım mücadelesinin daha iyi anlaşılması ve genç nesillere milli şuur, vatan ve memleket sevgisi kazandırmak amacıyla müzeye herkesi davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: