Çanakkale Savaş Müzesi Simav’da Yoğun İlgi Gördü

“1915 Çanakkale Gezici Savaş Müzesi” adlı otobüs Kütahya’nın Simav ilçesinde ziyaretçi akınına uğradı.İlçe merkezinde 4...

“1915 Çanakkale Gezici Savaş Müzesi” adlı otobüs Kütahya’nın Simav ilçesinde ziyaretçi akınına uğradı.

İlçe merkezinde 4 Eylül Oto Parkına konuşlanan Savaş Müzesini üç günlük süreçte gözyaşı dökerek ziyaret eden binlerce Simavlı duygusal anlar yaşadı.

Çanakkale savaşlarında atalarının izine rastlamak için müzedeki eşyalar ile resimleri tek tek inceleyen Simavlılar yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

Gezici Müze sorumlusu Erol Buran Simavlılardan gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Gezici müzenin yola çıktığı 18 Mart 2012 tarihinden bu yana 29 il ile 289 ilçede vatandaşların ziyaretine açıldığını ifade eden Buran, en fazla ilgiyi Simav’da görmekten büyük bir memnunluk duyduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Manisa’nın Gördes ilçesinden geldikleri Simav’da üç günlük süreçte çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu çok sayıda vatandaşın müzedeki satılık eşyalardan satın alarak kendilerine destek verdiklerine vurgu yapan Buran, “Çanakkale ruhunu yaşatmak için geldiğimiz Simav’da beklenmedik bir ilgiyle karşılaştık. Çok güzel duygularla Simav’dan ayrılıyoruz. Gittiğimiz yerlerde Simavlıların müzemize gösterdiği ilgiden ve Simav’ın doğal güzelliklerinden herkese bahsedeceğiz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: