Çanakkale Savaşı'nı maket üstünde öğreniyorlar

Eskişehir'de, Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, Çanakkale Savaşı'nın önem, ehemmiyetini ve tarih bilincini maket üzerinde öğreniyor. Çanakkale...

Eskişehir'de, Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, Çanakkale Savaşı'nın önem, ehemmiyetini ve tarih bilincini maket üzerinde öğreniyor.

Çanakkale savaşının gerçeğini aratmayan maket öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Öğrenciler, Çanakkale ile ilgili derslerini söz konusu bu maket üzerinden görüyor. Eskişehir Cumhuriyet Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Faruk Şolpa, örnek bir projeye imza attı. Şolpa, öğrencilere tarih bilincini aşılamak, savaşların hangi şartlarda ve nasıl kazanıldığını anlatmak için"Çanakkale Savaşları" isimli bir maket proje hazırladı. Okulun girişindeki Atatürk büstünün yanına konan ve gerçeğini aratmayan maket öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor. Öğrenciler, Çanakkale ile ilgili derslerini söz konusu bu maket üzerinden görsel olarak görüyor.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Süleyman Ercan Karakaya, sözkonusu maket projede, Sakarya Meydan Muharebesi ile Çanakkale Savaşları'nın görsel olarak anlatıldığını söyledi. Öğrencilerin tarih bilincini, bu savaşların hangi şartlarda ve nasıl kazanıldığını görerek daha iyi anlatıldığını aktaran Karakaya, "Amacımız dünya tarihini değiştiren Çanakkale Savaşlarının tarih bilinci olarak öğrencilere daha iyi bir şekilde kazandırılmasıdır." dedi.

Okul öğrencilerinden Melek Uçeray ve Seçil Aksoy’da Çanakkale gibi önemli bir savaşın önemini bu maketle görsel olarak daha iyi anlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Bizim tarihte şimdiye kadar bilmediğimiz gerçekleri daha iyi anlamamıza, öğrenmemize yardımcı oldu." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: