Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümüne Hazırlık Yapılıyor

Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı için hazırlıklar başladı. Bu amaçla kurulan Çanakkale 100....

Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı için hazırlıklar başladı. Bu amaçla kurulan Çanakkale 100. Yıl Koordinasyon Merkezi, iki yıl içinde her alanda önemli yatırımlar yapmayı hedefliyor.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, yapılacak çalışmalar aktarıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Vali Tuna, 2015 hedeflerinin başında Çanakkale’ye kalıcı, uzun vadeli eserler ve yatırımlar kazandırmanın geldiğini söyledi. 100. yıl fırsatını en iyi şekilde değerlendirmek için şehrin tamamının katılacağı bir çalışma yapacaklarını belirten Tuna, “Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün projesini 2015’e kadar bitirmeyi planlıyoruz. Yine çok geniş kapsamlı, çok amaçlı, estetiği olan, büyük kapasiteli ve çok özellikli toplantılarımızı düzenleyebileceğimiz, Çanakkale’ye yakışan bir kongre ve kültür sarayı planlıyoruz. Milli parklarımızda çok geniş bir yatırım programı planlıyoruz. Kültür varlıklarımızda, tarihi eserlerimizde restorasyonlar, düzenlemeler planlıyoruz. Hamidiye tabyalarını yeniden ele aldık. Limanlarımızda, yollarımızda çok büyük çaplı yatırımlar planlıyoruz. Bu konularda ilgili bakanlarımızla ve Başbakanlık'la görüşmeler ve temaslar yürütüyoruz.” dedi. Çalışmalar çerçevesinde Çanakkale’nin tanıtımını da en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını belirten Tuna, şehrin turizmde uzun vadeli büyük kazanımlar sağlayacağını söyleyerek, “Yurtiçinde ve yurtdışında büyük fuarlara katılacağız, stantlarımızı aldık. Avustralya, Yeni Zelanda gibi savaş taraf olan ülkelere ziyaretler yapıp davetler yapacağız. Bu yıl kasım ayı başında Londra Turizm Fuarı'na giderek 2015 yılı davetlerimizi yapacağız. Bütün bu çalışmalarımızın da ön hazırlıklarını başlattık. İlk temaslarımızı yaptık. Bu konularda Kültür ve Turizm Bakanlığımız'la görüştük. Bizim için 2015, sadece anmalar ve törenler yılı olmayacak. Tüm yıla yayılan, uzun vadeli, ilimize daha büyük katkısı olacak çalışmalar, organizasyonlar, yatırımlar ve etkinlikler planlıyoruz. Yine geçen hafta içinde logo tasarımlarımızı başlattık. Bu logoyla tüm dünyaya kendimizi tanıtmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Gökhan ise belediye olarak 2015 yılına kadar bütün altyapı ve üstyapıları bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Çalışmalar çerçevesinde barışa yönelik etkinlikler yapılmasını önerdi. Rektör Laçiner de üniversite olarak çalışmalara başladıklarını belirterek, her fakültenin kendi bünyesinde çalışmaları sürdürdüğünü söyledi. Çanakkale Savaşları ile ilgili en iyi bilgiye sahip üniversite olduklarının altını çizen Laçiner, bu alanda düzenleyecekleri uluslararası konferanslarla Çanakkale Savaşları’nın barışa dönüşümünü anlatacaklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: