Çanakkale Şehitleri Için 630 Hatim Okundu

Amasya’nın Merzifon İlçe Müftülüğü, Çanakkale şehitleri için ‘Kur’an Ziyafeti ve Hatim Duası’ programı düzenledi. Çanakkale...

Amasya’nın Merzifon İlçe Müftülüğü, Çanakkale şehitleri için ‘Kur’an Ziyafeti ve Hatim Duası’ programı düzenledi.
Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerin ruhları için düzenlenen programda yaklaşık 630 Kur’an-ı Kerim hatim duası yapıldı.

Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda Eyüp Cami İmam Hatibi Hafız Erhan Mete, Süleymaniye Cami İmam Hatibi Hafız Ekrem Nalbant, Bağcılar İskoç Cami İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu, Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Hafız Mustafa Kızılcaoğlu Kur’an ziyafeti verdi. Yaklaşmakta olan ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle bu tip etkinliklere daha çok ağırlık vereceklerini ifade eden İlçe Müftüsü Mustafa Altun, “Şehitlerimiz 98 yıl önce ‘Ben feda olayım, Kur’an var olsun, ben feda olayım vatan sağ olsun’ dediler ve canlarını feda ettiler. Bu şuuru ve gururu bugün yaşayabildiğimize şükretmeliyiz. Merzifonlular aziz şehitlerimize yüzlerce hatm-i şerif okuyarak hediyeler gönderdi. Şehitlerimize ‘Sizin emanetlerinizi biz aldık, kıyamete kadar sürdüreceğiz’ dediler. Allah herkesten razı olsun.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çanakkale Savaşı'nın imanla kazanıldığını ifade eden Kaymakam Mehmet Fatih Geyim de şunları kaydetti: “Bu aziz millet sadece imparatorluklar kurmuş, dünyaya hükmetmiş, kuru bir cihangirlik davası yapmamış değil, aynı zamanda İslam’ın da bayraktarlığını yapmıştır. Türk milleti için bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşı, imanla kazanılmıştır. Aziz milletimiz iradesini ortaya koymuş, bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir.”

Çanakkale Savaşı'nda 250 bin şehit verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise aradan 98 yıl geçmesine rağmen Türk milletinin hala aynı manevi havayı yaşadığını kaydetti. Vatandaşların ünlü hafızları dinleyebilmek için akın ettiği program, hatm-i şeriflerin duası ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz