Çanakkale Tarımı Masaya Yatırıldı

Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce aylık olarak yapılan koordinasyon ve değerlendirme toplantısı Gelibolu ilçesinde...

Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce aylık olarak yapılan koordinasyon ve değerlendirme toplantısı Gelibolu ilçesinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Mustafa Akkuş, “Çanakkale tarımında söz sahibi olan yöneticiler olarak burada toplanmış bulunmaktayız. Her şey azdan çoğalır. Her ilçenin zirai anlamda bir hizmeti var, az ya da çok. Bu hizmetlerin kalitesini artırmamız lazım. Bunun için bu toplantılar çok önemlidir. Aylık olarak istişare edip hizmetlerimizde uygulama birliğine ulaşıyoruz. Her ilçemizde yapılan değişiklikler ve faaliyetlerdeki birliktelikler arta arta büyüyecek ve derya olacaktır. Bunun için çok çalışmamız lazım. Hizmetlerin çiftçilerimize sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasında birbirimize yardımcı olmamız lazım. Birlikten kuvvet doğar. Gerekirse görevleri birleştirip daha kısa sürede talepleri yerine getirebilmek için güç birliği yapmalıyız. İlimizin tarım potansiyelini ülke ölçeğinde değerlendirdiğimizde hatırı sayılır bir durumdayız. Ağırlıklı nüfusumuz tarımla uğraşmaktadır. Hepimizin maksadı zirai anlamda üreticiye en güzel hizmeti vermektir. Hayvani üretimden bitkisel üretime, ihracatçısından ithalatçısına varana kadar bütün çiftçilerimize ulaşmamız lazım. Çiftçilerimiz ülkemiz için çok önemli ve büyük bir değerdir. Bizlerin görevi onların işlerini kolaylaştırmak ve engel olmamaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda, büyük ve küçükbaş hayvan küpelemeleri ile bunların desteklemeleri, il ve ilçe müdürlüklerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca talep edilen zirai gelirin hesaplanmasında dikkate alınacak unsurlar ve bu konudaki birliktelikler, bölge ve il grup toplantıları ile ilgili hususlar, bölge BAV toplantılarındaki son değişiklikler görüşüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: