Çanakkale Ve Balıkesir’in Geleceği Panelde Tartışıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı’nın 7.si Balıkesir’de yapıldı.Güney Marmara Bölgesi’ni...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı’nın 7.si Balıkesir’de yapıldı.

Güney Marmara Bölgesi’ni kapsayan ‘2023’e 10 Kala Ar-Ge ve Yenilikte Balıkesir ve Çanakkale’ konulu toplantı Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çanakkale’yi temsilen Vali Vekili Hüseyin Kulözü, panelist olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale OSB Müdürü Abdurrahim Temiz, Kale Grubu Fabrikalar Müdürü Süleyman Soysal, San-Tez Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nurettin Şahiner’in katıldığı toplantıya Balıkesir ve Çanakkale’den çok sayıda akademisyen ve sanayici katıldı. Panelistler tarafından üniversite sanayi işbirliğine yön verici veriler aktarılırken yapılmakta olan Ar-Ge çalışmaları, proje ve araştırmalar hakkında da bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Panelde konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Şimdi en mühim sorun üniversiteler çerçevesinden baktığınız zaman şudur; ‘Üniversiteden ne bekliyoruz?’ Sanayiye yapılması beklenen katkı, bilim insanı ve akademisyen yetiştirme misyonu, yeni yayınların yapılması, kamuoyunun aydınlatılması ve bilimsel çalışmalar. Burada bunlar klasik üniversite misyonudur. Özellikle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi’ne baktığınız zaman bu üniversitelerin kaldırabileceğinden fazla bir eğitim öğretim alt yapısı, öğretim üyesi sayısı ile uyumsuz bir beklenti var. Klasik misyonun dışında Balıkesir ve Çanakkale de dahil olmak üzere üniversitelere ayrıca yüklenmiş olan iktisadi kalkındırma misyonu bulunmaktadır. Bu çerçevede zamanında her ilçeye bir okul açılmıştır. ÇOMÜ açısından baktığımız zaman okullarımız arasındaki mesafe yaklaşık olarak bin 500 km’dir, Türkiye’nin en dağınık üniversitesi konumunda. Yani bin 500 km mesafe var biz de bunu bir okul olarak yönetmeye çalışıyoruz. Bu da doğal olarak pek çok soruna yol açmaktadır. Üniversitelerden sadece sanayiye katkı vermesi beklenmemelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’ın katılımcılara teşekkür ettiği toplantı sonunda panelistlere ve başarılı sanayicilere plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz