'Çanakkale Zaferi' Gazipaşa'da bir kez daha yaşandı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Özel Bilge İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen konferans ile 'Çanakkale Zaferi'ni kazanan milli...

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Özel Bilge İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen konferans ile 'Çanakkale Zaferi'ni kazanan milli ruhun destanı dile getirildi.
Gazipaşa Düğün Sarayı'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Fatih Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Talha Uğurluel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede okul öğrencileri şiirler okudu.
Çanakkale'de bir tarihin yazıldığını söyleyerek sözlerine başlayan Uğurluel, salonda sessizliği sağladıktan sonra sinevizyon gösterisi ile beraber Çanakkale destanını anlatmaya başladı. Yediden yetmişe salonu dolduranlar ilk defa yayınlanan fotoğrafları görünce anlatılanlarla savaş anını bir daha yaşadı. Ecdadın Çanakkale'de gösterdiği kahramanlıkların tarihe altın harflerle geçtiğini aktaran Uğurluel sözlerini şöyle sürdürdü: "Çanakkale zaferi Türk milletinin şuurlanması adına büyük önem arz etmektedir. Çocuk yaştaki askerlerin de savaştığı Çanakkale zaferinde binlerce vatan evladı şehit olmuştur. Çanakkale Savaşında İngilizler zehirli gaz kullanmak istemiş fakat, rüzgarın mucizevi olarak yön değiştirmesiyle zehirli gazı kullanmaktan son anda vazgeçmişlerdir."
Çanakkale Savaşlarında Mustafa Kemal'in önemli rolüne de dikkat çeken Uğurluel, Yarbay Mustafa Kemal'in askerlerine, "Size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" sözünü hatırlatan Uğurluel, "Düğüne gider gibi savaşa giden bir ecdadın torunlarıyız. Bu iman bu millette olduğu sürece topraklarımıza düşman giremez." dedi.
Konferans sonrası Antalya İl Milli eğitim Müdürlüğünün yaptığı STS sınavında derece yapan öğrencilere ödülleri verildi. 8’ci sınıf öğrencilerinden Deniz Merve Yüksel Antalya birincisi, Elif Aybala Tuncar Gazipaşa ikincisi, 6’cı sınıf öğrencilerinden Gazipaşa birincisi Onur Demiral ve Gazipaşa ikincisi Sinan Kaya’ya Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk çeyrek altın ile ödüllendirdi. Ödül sonrası bir konuşma yapan Kaymakam Pamuk konuşmasında; “Özel Bilge Okulu Gazipaşa’nın gözde okulu ve gururumuz olmuştur. Ayrıca adını ciltlere sığdıramayacağımız Çanakkale Destanını dinlerken feyiz dolu bir gece geçirmek dileği ile saygılarımı sunarım” dedi.
Konferansa Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Emniyet Müdürü Cem Hasan Patat, Gazipaşa İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, partilerin ilçe başkanları ile parti üyeleri, öğrenci velileri ve Gazipaşalı vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz