Çanakkale Zaferi Maket Yarışması Sergisi'ne Yoğun Ilgi

Tokat'ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırım Koleji tarafından ortaokullar arasında düzenlenen 'Çanakkale Savaşları ve...

Tokat'ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırım Koleji tarafından ortaokullar arasında düzenlenen 'Çanakkale Savaşları ve Zaferi Maket Yarışması'nın sergisi açıldı.

Abdullah Gül Parkı'nda 50 civarında maketin sergilendiği sergi ve kolej öğrencilerinin oynadığı çadır tiyatrosu vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Birçok Çanakkale maketi ve fotoğrafının yer aldığı serginin 2 gün halka açık olacağı belirtildi.

Açılışa Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanvekili Fikret Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, İlçe Emniyet Müdürü Salih Turalı, Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Sergiyi gezen protokole Turhal Özel Yıldırım Koleji Müdürü Nahit Ören ile maketleri hazırlayan öğrenciler, bilgi verdi. Amaçlarının öğrencilere tarih bilinci ve sevgisini aşılamak olduğunu ifade eden Okul Müdürü Nahit Ören, yapılan maketlerle öğrencilerin hem eğlendiğini hem de öğrendiğini kaydetti. Yarışmanın bu yıl üçüncüsünü yaptıklarını açıklayan Müdür Ören, yarışmayı geleneksel hale getirdiklerini kaydetti.

Vatandaşların yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ören, "Çocuklarımıza milli mücadele ruhunu daha iyi kavratmak, yaparak eğitim öğretim ortamı sunmak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Bu yılki programımıza Kızılay’ı da davet ettik. Onlar da davetimize icabet ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Çünkü ecdadımız bizim için canını kanını vermiştir. Bizler de kan vererek birilerinin hayatını kurtarabiliriz. Yarışmaya katılan öğrenciler hem araştırarak öğrendi hem de eğlendi. Ben yarışmaya iştirak eden tüm öğrencilerin katkılarından dolayı kendilerine teşekkür eder başarılar dilerim." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, Çanakkale'de yaşananların öğrenciler tarafından maketlere çok iyi yansıtıldığını söyledi. Bu yarışma sayesinde öğrencilerin Çanakkale ruhunu araştırıp öğrendiğini anlatan Kaymakam Kadiroğlu, çalışmalarda emeği geçen kolej yetkilileri, öğrenci, öğretmen ve velileri kutladı.

Kadiroğlu "Tarihimizi araştırmak, tekrardan hatırlamak, bu heyecanı duymak çok güzel bir şey. Yapılan maketlerle çocuklarımız Çanakkale savaşını maket çalışmasıyla daha iyi öğrenmeleri sağlanmıştır. Bu yarışmayı düzenleyen Yıldırım Koleji'ne ve öğrencilere teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak ise öğrencilerin yaptığı maketlerden çok etkilendiğini, Çanakkale'de verilen mücadeleyi çok iyi yansıtan öğrencileri tebrik ederek başarı diledi. Kolej yetkilileri, daha sonra yapacakları bir program ile yarışmada birinci olan öğrenciye tablet bilgisayar, ikinciye dijital fotoğraf makinesi ve üçüncüye de MP4 player hediye edeceklerini söyledi.

Program, davetlilere yapılan üzüm hoşafı ikramı ile devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: