Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü

Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan Çanakkale Savaşı’nın unutulmaz kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın anıtı törenle açıldı.Çanakkale Zaferi’nin mimarlarından...

Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan Çanakkale Savaşı’nın unutulmaz kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın anıtı törenle açıldı.

Çanakkale Zaferi’nin mimarlarından Seyit Onbaşı Anıtı’nın açılışı, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinleri kapsamında Mehmetçik Parkı’nda gerçekleştirilirken, etkinliğe Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak'ın yanı sıra ilçe protokolü, öğrenciler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan tören, şehitler için yapılan dualarla devam etti.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kalabalıkları millet yapan değerler bulunduğunu belirterek, dünyada süper güç olmuş devletlerin de o değerlerinden asla taviz vermediklerini söyledi. Bu değerlerin dil, bayrak ve vatan toprağı olduğunu vurgulayan Tuna, yaşadığımız bu Anadolu coğrafyasında, dün olduğu gibi bugün de birilerinin emelleri ve isteklerinin hiçbir zaman bitmediğini belirtti. Çok güzel bir coğrafyada yaşadığımızı ifade eden Tuna, "Anadolu'dan Balkanlara, Kafkaslara, Ortadoğu'ya açılan yolların olduğu, 3 tarafı denizlerle çevrili böyle bir coğrafyada, dün de rahat ettirmediler, bugün de ettirmiyorlar, yarın da ettirmeyecekler. İşte biz de Toroslar Belediyesi olarak, 'tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer' esası ile bizden sonra gelecek olan neslin de bu olguları belleklerine kazımak anlamında yaptığımız bu etkinlikleri gerçekten çok önemsiyoruz. Geleceğimize umutla bakabilmek için bu değerleri çocuklarımızın belleklerine kaydetmemiz gerekiyor. Biz de belediye olarak bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Sorumluluk bölgelerinde gerek Kurtuluş Savaşı, gerekse terör illeti nedeniyle yurt savunması sırasında hayatlarını kaybetmiş şehitlerin isimlerini yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Tuna, bu yıl da Çanakalle Zaferi'nin en önemli mimarlarından biri olan Seyit Onbaşı'nın heykelini Mehmetçik Parkı'na yaptırdıklarını söyledi. Ayrıca Gelibolu Adası'nda bin 263 Mersinli şehidin olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Tuna, o şehitlerin isimlerini de tek tek analiz ederek çıkardıklarını ve bu parkta yaşatmak üzere oluşturdukları kaide üzerine isimlerini nakşettiklerini belirtti.

Kolay elde edilen hiçbir şeyin değerinin de olmayacağını vurgulayan Tuna, şöyle devam etti; "Bu coğrafya kolay elde edilmedi, bu coğrafyada yaşamak da bundan sonra kolay olmayacak. Onun için milli reflekslerimizi dik ve diri tutmak zorundayız. Tabi ki savaştan yana değiliz. Dünya kurulduktan sonra 15 bin savaş olmuş ve bu savaşlarda ölen insanların sayısı 7 milyar. Tabi ki Ulu Önder Atatürk'ün ifade ettiği gibi 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesinin arkasında duruyoruz. Ama bu vatan topraklarına kastetmeye çalışan olduğu zaman da atalarımızın dün yaptığı gibi hep beraber bu vatan için göğsümüzü siper etmekten hiçbir zaman kaçınmadık, bundan sonra da kaçınmayacağız."

Reklam
Reklam

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak da, bugün 98 yıl sonra Çanakkale ruhunu bir kez daha coşkulu bir şekilde anmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, 98 yıl önce Çanakkale'de büyük bir destan yazıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Seyit Onbaşı Anıtı ile bin 263 Mersinli şehidin isimlerinin yer aldığı kaidenin açılışı yapılırken, protokol üyeleri, temsili şehitliğe gül bıraktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: