Çanakkale'de 18 Mart Kutlamaları Başladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. Yıldönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. Yıldönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çelenk koyarken, CHP’liler alternatif program düzenledi.

Sabah 08.30’da Cumhuriyet meydanında düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlandı. Yeni tören düzenine göre, sadece Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Çanakkale Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Çanakkale Belediyesi adına çelenkler sunuldu. Saygı duruşu esnasında Oruç Reis fırkateyninden 21 pare top atışı gerçekleştirildi. İstiklal marşının okunmasının ardından tören sona erdi.

Reklam
Reklam

Resmi törenin ardından alana gelen ADD üyeleri, Atatürk anıtına karanfil bırakarak, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini seslendirdi. Daha sonra ise CHP Çelengi alana getirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Çanakkale Siirt Milletvekili Kamer Genç, Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş’la partililer Atatürk anıtına çelenk bıraktı. CHP Genel Sekreteri Bilhun Tamaylıgil “Bugün birlik, beraberlik ve mücadele içerisinde, uluslararası egemen güçlerin kurmuş olduğu senaryolara karşı dik durabilmenin ne kadar önemli olduğunu anlayabilmenin gerektiği gündür. Bu ülke her zaman özgürlük ve bağımsızlık şiarında başı ve alnı dik dolaştı, dolaşmaya da devam edecek. Atam, söz veriyoruz, çelengini önüne koymak için bile belli izinler içine sokulmamıza rağmen, biz her zaman çelengimizi de koyacağız, senin yarattığın ve beraberce mücadelenin ruhunu ortaya koyduğun şehitlerimizin bize yaşattıklarıyla mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: