Çanakkale'de Ahilik Haftası Kutlandı

Ahilik Haftası Çanakkale’de törenle kutlandıCumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti...

Ahilik Haftası Çanakkale’de törenle kutlandı

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çok sayıda siyasi ve protokol katıldı. Tören Çanakkale Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı.

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, “Ahilik, benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyetler hazinesidir. Bu hazinen kaynağında ruh ve mana var. Sevgi, saygı ve güven var. İş ahlakı ve sorumluluk var. Tüketiciyi koruma var. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece dayanışma içinde olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale milletvekilleri Serdar Soydan ve İsmail Kaşdemir tarafından İzzet Tunç, Doğan Tosun, Gülümser Can’a yılın ahilik ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl 17’ncsi düzenlenen Ahilik Haftası halk oyunları, Bindallı defile ve mehter takımının gösterileri ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: