Çanakkale’de Bal Üretimi Arttı

ÇANAKKALE (İHA) – Çanakkale’de son 5 yılda bal üretiminde büyük artış olduğu bildirildi.Arı yetiştiricilerinin...

ÇANAKKALE (İHA) – Çanakkale’de son 5 yılda bal üretiminde büyük artış olduğu bildirildi.

Arı yetiştiricilerinin sayısında artış olduğuna dikkat çeken Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, “İlimiz sahip oluğu bitki örtüsü ve flora ile ülkemizde arıcılık faaliyetinin yoğun olarak yapıldığı yerlerden birisidir. 2005 Yılında ilimizde 46 bin 86 adet kovandan 781 ton bal üretilirken, 20011 yılında Kovan sayısı 56 bin 500'e çıkmış ve bal üretimi ise bin 64 ton olmuştur. Kovan başına bal üretimi de 16.9 kilodan 18.8 kiloya çıkmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Çanakkale için önemli bir zirai potansiyel olan bal üretimini gerçekleştiren arıcıların kurduğu paketleme tesisinin de sektör için önemli olduğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, “Bal ambalajlama ve paketleme tesisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uyguladığı köy bazlı katılımcı yatırım programı kapsamında yüzde 50 hibe desteği alınarak, Çanakkale İli Arı Yetiştiriciler Birliğince 2007 yılında kuruldu. Bu tesis aynı zamanda ülkemizde bir birlik tarafından kurulan ilk bal ambalajlama ve paketleme tesisi. Kavanozlara konup, ambalajlanan ballar, arıcıların imkanlarıyla pazara sunuluyor. Balın markalı piyasaya sunulması, Çanakkale arıcılığının gelişmesine olumlu katkılar sağlıyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz