Çanakkale'de Bulunan Patlamamış Top Mermisi Imha Edildi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de altyapı kazısında bulunan ve Çanakkale Savaşları'ndan kaldığı tahmin edilen top mermisi, askeri ekipler tarafından 10 kilogram patlayıcı kullanılarak imha edildi.

ÇANAKKALE - Çanakkale'de altyapı kazısında bulunan ve Çanakkale Savaşları'ndan kaldığı tahmin edilen top mermisi, askeri ekipler tarafından 10 kilogram patlayıcı kullanılarak imha edildi. Belediye ekiplerince İsmetpaşa Mahallesi Emek Caddesi'nde yol bakım, su ve kanalizasyon çalışması için iş makinesiyle dün yapılan kazı sırasında ortaya çıkan yaklaşık 500 kilogramlık mermi, vinç aracılığıyla çekiciye yüklendi. Yükleme öncesi güvenlik amacıyla bölgedeki evler boşaltıldı, araçlar ise başka bir alana götürüldü. Söz konusu mermi, polis, jandarma, sağlık ve itfaiye görevlilerinin bulunduğu konvoy eşliğinde yaklaşık 10 kilometre uzaklığındaki imha alanına taşındı. Atikhisar Barajı yakınında yer alan eski maden sahasına getirilen merminin imha işlemi, Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı ekiplerince 10 kilogram patlayıcı kullanarak yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: