Çanakkale'de doğalgaz paniği

Çanakkale'de, iş makinesiyle kazı yapılırken hasar gören hattaki doğalgaz sızıntısı, vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Çanakkale'de, iş makinesiyle kazı yapılırken hasar gören hattaki doğalgaz sızıntısı, vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Barbaros Mahallesi Üstün Korugan Caddesi Şekerpınar mevkisinde iş makinesiyle kazı çalışması yapılırken doğalgaz hattında hasar meydana geldi. Çevreye yayılan yoğun gaz kokusunu hisseden vatandaşlar, polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, şeritlerle güvenlik çemberi oluşturdu.

Patlama ve yangın ihtimaline karşı itfaiye ve sağlık ekiplerinin de geldiği alanda güvenlik önlemi alan polis, çevredeki vatandaşlardan, telaşa kapılmadan evlerini terk etmesi, sigara içmemesi ve ateş yakmamasını istedi.

Reklam
Reklam

Tedbir amacıyla elektriklerin kesildiği mahalledeki kimi vatandaşlar kendi imkanlarıyla bazıları ise polis araçlarıyla güvenli bir alana gitti. Hattın ana vanasının bulunduğu yeri belirleyen doğalgaz ekipleri, bir süre sonra gaz akışını durdurdu.

Gazın tahliye edilmesi ve hattın onarımına başlanmasının ardından vatandaşların, evlerine girmesine izin verildi.

AA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: