Çanakkale’de en beğenilmeyen kurum belediye

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden bir grup öğrenci tarafından yapılan...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden bir grup öğrenci tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında, en beğenilmeyen resmî kurumun belediye olduğu ortaya çıktı. Şehrin ekonomik, siyasi ve kültürel gündemişle ilgili kamuoyu yoklaması niteliğindeki “Çanakkale Survey” adlı araştırmanın ilk sonuçları geçen günlerde açıklanmış, siyasi tartışma konusu olmaması için "En beğenilmeyen resmî kurumlar" bölümü gizli tutulmuştu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eleştirmesi üzerine 397 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmayı yöneten Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ünal Bilir, hem Gökhan’a cevap verdi hem de açıklanmayan bölümünü açıkladı.
Başkan Gökhan’ın, araştırma sonuçlarına ilişkin olarak, “Buradaki cevapları zaten biz biliyoruz.” dediğini basından öğrendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Bilir, “Başkan, yol ve kaldırımların bozuk olduğunu, toplu taşıma sisteminin sorunlu olduğunu madem biliyordu, bugüne kadar gereğini neden yapmadı? Eğer kendisi basında yeraldığı gibi gerçekten bunu söylediyse, o zaman bizim suçumuz ‘Kral çıplak’ demek mi?” şeklinde konuştu. Gökhan’ın, Çanakkale’de çok sayıda etnik grup bulunduğunu belirterek, “Üniversitemiz, etnik guruplara yönelik bir araştırma yapabilirdi.” şeklindeki açıklamasına da değinen Bilir “Akademisyenler olarak neyi, nerede ve ne zaman araştıracağımıza sadece biz karar veririz. Çalışması ve vatandaşlara yaklaşımı hiç beğenilmeyen resmî kurum veya kuruluşlara yönelik araştırma sonuçlarının açıklanmamasını tehdit olarak niteleyen Başkan Ülgür Gökhan’ın bu değerlendirmesine anlam veremiyorum. Eğer kendisi, iyi niyetimiz ve sorumluluğumuz gereği Çanakkale’de kurumlar arası çatışma çıkarmamak adına yaptığımız bir uygulamayı tehdit olarak görüyorsa buyursun, açıklamadığımız sonuçları da görsün.” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Ünal Bilir'in açıklamasına göre söz konusu araştırma kapsamında, “Çanakkale’de çalışmasını ve vatandaşlara karşı yaklaşımını hiç beğenmediğiniz resmî kurum veya kuruluş hangisidir?” sorusuna vatandaşların yüzde 44’ü belediyeler, yüzde 14’ü valilik ve yüzde 10’u hastaneler cevabı verdi. Çanakkale Survey, 10-18 Ekim 2011 arasında, 38 sosyoloji öğrencisi tarafından 397 kişiyle yüzyüze görüşülerek yapıldı. İl merkezi ve Kepez beldesinde yapılan araştırmada şehrin en büyük problemi yüzde 48 ile yol ve kaldırımların bozukluğu veya yetersizliği çıkarken onu yüzde 22 ile trafik ve yüzde 16 ile pahalılık takip etmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz