Çanakkale'de Mahalle Sakinlerine Afet Eğitimi Veriliyor

Çanakkale İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü'nün Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) desteği ile il...

Çanakkale İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü'nün Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) desteği ile il merkezindeki mahalle sakinlerine yönelik gerçekleşirdiği yerel afet gönülleri eğitimine katılanlar tatbikatta ter döktü.

Çanakkale İl Afet ve Acil Durumu Müdürü Erdoğan Çabuk, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Şubat ayı ortalarında başlayan eğitimlerin bütün hızıyla sürdüğünü belirterek; "İl merkezindeki Barbaros, Esenler, Namık Kemal, Kemal Paşa, İsmet Paşa, Fevzi Paşa ve Cevat Paşa mahallerindeki vatandaşların yerel afet eğitimine yönelik etkinliğimiz 20 saat olarak belirlendi. Eğitimlerimize her mahalleden yaklaşık 20 kişi katılıyor. Bu eğitimlerin 12 saati teorik, 8 saati de pratik olarak gerçekleşiyor. Burada amaç herhangi bir afet durumunda her mahallede ilk müdahaleyi yapabilecek ekipleri hazır halde getirebilmek. Bunun için GMKA bize ekipmanları aldı. Yaklaşık 108 bin TL değerindeki bu ekipmanlar 7 mahalleye dağıtılacak. Her mahallenin belirlenecek bir yerine konteynırlar içinde bu malzemeler konulacak ve bir afet anında eğitime tabi tutulan vatandaşlarımız aletleri kullanarak ilk müdahaleyi yapacak. Eğitimlerimiz Mayıs ayında sona erecek. Ancak mahallelilerden bize talip gelmesi halinde eğitim çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu konuda vatandaşlarımız gerek muhtarlıklar, gerekse doğrudan bize müracaat ederek eğitimlerin yeniden açılmasını isteyebilirler" dedi.

Reklam
Reklam

TATBİKATTA TER DÖKTÜLER

Öte yandan son kursa katılan Esenler mahallesi sakinleri de 12 saatlik teorik eğitimin ardından 8 saattik pratik kapsamında Yapıldak altı mevkisindeki yıkık binalar arasında tatbikat yaptı. Yıkık binalar arasında sıkışan temsili bir kişinin yerinin tespiti ve bunun buradan başarılı bir şekilde çıkarılmasının ele alındığı tatbikatta eğitmenler kursiyerlere yapacakları konuları pratik olarak anlattı. Daha sonra bina içindeki temsili şahsı bulan mahalle sakinleri ekipmanları kullanarak kişiyi dışarıya çıkarmayı başardı. Yerel afet gönüllülerinin eğitimleri Mayıs ayına kadar devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz